Kürtaj Ne zaman Yapılır ?

Evlilik Dışı Kürtaj Fiyatları
02/01/2023
Erken Gebelik Testi
24/01/2023
Evlilik Dışı Kürtaj Fiyatları
02/01/2023
Erken Gebelik Testi
24/01/2023

Kürtaj tıbbi literatürde küretaj halk arasında gebelik sonlandırma olarak bilinmektedir. Kürtaj ile ilgili en önemli sorulardan biri olan Kürtaj Ne Zaman Yapılır ? Sorusuna cevap için hazırladığımız bu yazıyı hem en sağlıklı kürtaj ne zaman yapılır? Kaçıncı haftada olması gerekmektedir ? Bir sınır var mıdır ? hem de kürtajın yasal boyutları gibi alt başlıklarda inceleyip sizlere açıklayacağız. Detaylı bilgi ve ücretsiz uzman ön görüşmesi için bize ulaşabilirsiniz.

Kürtaj ne zaman yapılır ? En ideal hafta hangi haftadır sorusunun yanıtı genelde 5.haftadır. Bunun sebebi 5 hafta ve sonrasında müdahalenin daha sağlıklı ve daha konforlu geçmesidir. Fakat bundan 10 haftaya kadar erteleyebilirim sonucu çıkarmak doğru değildir. Çünkü 7 hafta ve üstü gebelik sonlandırma da büyük gebelik olarak geçmektedir ve fiyatları da artabilmektedir. Belirli kriterlerden sonra 4. Hafta itibari ile yani kese oluşumu sonrası 10. haftaya kadar kürtaj yapılabilmektedir.

Son adet tarihinizi biliyorsanız uzmanımız ile iletişime geçerek gebeliğinizin kaçıncı haftada olduğunu öğrenebilirsiniz.

Kürtaj En Erken Ne Zaman Yapılır ?

Kürtaj en erken ne zaman yapılır ? Hamileliğin başlangıcından itibaren yapılabilmektedir. Ancak genellikle hamileliğin ilk kese oluşum sonrası (4-6 hafta arası) yapılmaktadır. Kürtaj, çeşitli nedenlerle gerekli olabilir, ancak her durumda karar, kişinin kendi tercihi ve doktorunun önerisi olmalıdır.

Kürtaj, kese oluştuktan sonra yapılabilir, ancak bazı durumlarda hamileliğin ilerlemesine izin verilmesi gerekebilir. Kürtaj yapmak isteyen bir kişi,

Kürtaj, tıbbi nedenler veya kişisel nedenlerle yapılabilir. Tıbbi nedenler arasında; rahim içinde gelişme bozuklukları, kalp veya böbrek hastalıkları, ciddi annenin sağlık sorunları veya fetüsün hayatı tehlikeye atan hastalıklar bulunabilir.

Kişisel nedenler ise; ekonomik sorunlar, aile planlaması, yetersiz ev ortamı veya zorla hamile kalma durumları gibi faktörler olabilir.

Her durumda, kürtaj kararı kişinin kendi tercihi olmalıdır ve doktorunun önerilerine uymalıdır. Kürtaj, güvenli ve yetkin bir sağlık kurumunda yapılmadır.

Kürtaj Ne Zamana Kadar Yapılır ?

Kürtaj ne zamana kadar yapılır ? Kürtaj, yasak bir işlem olmaması yanı sıra yasal bir işlemdir. Ülkemizde 1983 yılında yürürlüğe giren 2827 no’lu yasa ile nüfus planlaması gereği kürtaja izin verilmiştir. Yasal olarak 10.haftaya kadar olan hamileliklerin isteğe bağlı kürtajla gebeliğin sonlandırılmasında herhangi bir sorunun ve olumsuz bir durum olduğu söylenememektedir. Ülkemizde istenmeyen gebeliklerde kürtaj 10.haftaya kadar kişinin veya çiftin kendi rızası ile yapılabilmesi söz konusu olabilmektedir.

1 Haftalık Kürtaj Olur Mu ?

Hayır, 1 haftalık bir bebek için kürtaj yapılmaz. Kürtaj genellikle hamileliğin ilk trimesterinde yapılır ve hamileliğin ilk haftalarında henüz embriyo aşamasındadır. Hamileliğin son haftalarına kadar yapılabilen kürtaj, isteğe bağlı veya  annenin yaşamsal bir tehlikesi varsa veya fetüsün hayatı tehlikeye atan nedenler bulunuyorsa yapılabilir.

Hangi Durumlar da Kürtaj Yapılmaktadır ?

Hangi durumlarda kürtaj yapılmaktadır ? Yalnızca gebelik sonlandırılması için değil aynı zamanda rahimdeki polipler, miyomlar ve lezyonların alınması için de uygulanır. Bunun yanında, rahim ile alakalı hastalıkların tanısında veya patoloji testleri için doku alınması gerektiğinde de başvurulan bir yöntemdir.

  • İsteğe bağlı kürtaj yapılabilmektedir.
  • Anne karnında ölmüş bir fetüsün tahliyesinde yapılabilmektedir.
  • Yoğun adet kanamalarının teşhis ve tedavisinde yapılmaktadır.
  • Postmenopozal dönemde kanama döneminde yapılabilmektedir.
  • Postmenopozal dönemde rahim duvarının kalınlaşmasında
  • Postmenopozal dönemde rahimde sıvı birikmesinde
  • Rahim içinde kitle şüphesi olduğu durumlarda yapılabilmektedir.

Kürtaj Sonrası Enfeksiyon Belirtileri İçin Tıklayınız ?

Kürtaj Sonrası Alınan Bebek Ne Yapılıyor ?

Vakumlu kürtaj, eski kürtaj yönteminden daha hızlı ve daha az risksiz bir yöntemdir. Vakumlu kürtaj plastik kanüller ile yapılmaktadır. Kürtaj sonrasında gebelik dokusu enjektöre pıhtılı, kıvamlı bir sıvı halinde gelmektedir. Kürtaj sırasında gebelik dokusu bir bütün olarak enjektöre gelmez. Kürtaj sonrası alınan bu pıhtılı doku parçaları özel torbalarda tıbbi atık birimine verilir.

Kürtaj metal küret ile yani eski yöntem ile yapılsa da gebelik materyali vakum yöntemindeki gibi ufak doku parçaları haline gelecektir. Bu doku parçaları rahim içi kan, pıhtı, gebelik ve gebelik dışı yapıları içeren sıvı bir haldedir. Dış görünümüne bakıldığında bir çok hastamızın gözünde canlandırdığı gibi bir durum yoktur.

Vakumlu Kürtaj Nasıl Yapılır ?

Vakumlu kürtaj Rahim içinde ki embriyo ve parçalarının enjektör içerisine negatif basınçla çekilmesi şeklinde gerçekleştirilen bir uygulama olmakla beraber, bu uygulama yoluyla, rahim içeriği, elektrikli bir pompanın emme hareketiyle tahliye edilebilmektedir.

Whatsapp
Telefon
Mesajlaşmayı başlat
Merhabalar, nasıl yardımcı olabilirim? 🙏
Hello, how can I help you? 🙏
Ücretsiz Uzman Ön Görüşmesi