Kürtaj Ankara
04/05/2021
Gerdek Gecesi ( İlk Gece )
04/06/2021
Kürtaj Ankara
04/05/2021
Gerdek Gecesi ( İlk Gece )
04/06/2021

Halk arasında hamilelik belirtileri kulaktan dolma bilgilerle yanlış aksedilmektedir. Tıbbi araştırmalarda, gebeliğin kişiden kişiye hormonsal dengesizliklerle değişiklik gösterdiği kanıtlanmıştır. Hamileliğin genel olarak bilindik etkisi, adet (Regli) gecikmesi, mide bulantısı ve koku hassasiyetidir. Ancak belirtiler her zaman bu kadar bilindik olmaz, bazen hafif etkilerle de görülebilmektir.

Non dangerous anabolic steroid, anabolic bodybuilding cure – esports pocket every updates you want to know about e-sports oxydrolone in australia buy bodybuilding anabolic steroid tren acetate 100mg, buy clenbuterol paypa tradefinderasia.

Hamilelik Belirtileri Nelerdir?

Gebelik insanlarda ortalama 40 hafta sürmektedir. Sağlıklı bir gebeliğin normal süreci 9 ay ile 9 ay 10 gün olarak kadınlara yansır. Rahimde gün geçtikçe değişiklikler olması, hormonsal dengesizliğin ilk belirtileridir. Hamilelikte önemli olan hormonlardan biri östrojendir.

Östrojen hormonu ne işe yarar; östrojen kadınlar için önemli hormonlardan biri olarak, özellikle reglinin başlaması, yumurtaların çatlaması için vücutta salgılanmakta. Hamilelik sırasında östrojen dengesizlikleri olduğu için duygusal dalgalanmalar görülmekte, vücut ısısında artmalar gözlemlenmektedir. Hamilelik belirtileri arasında en dikkate değer hormondur.

  • Vajinal akıntının yoğun olması ( regli öncesi gayet normal 1 haftayı geçmesi hamilelik belirtisi olarak gözlemlenmektedir.)
  • Kasıklarda ağrının artması
  • Vücutta şişlik hissetmek ve göğüslerde hassasiyet
  • Koku hassasiyeti, mide bulantısı ve dengesiz iştah belirtileri
  • Uykulu ve halsiz hissetmek
  • Reglinin gecikmesi ve sık idrara çıkmak

Kaç Haftalık Hamileyim sorusunun cevabı için Tıklayınız ?

Regli Gecikmesi Hamilelik Belirtisi Mi?

Kadınların 28 günde bir olarak regli olması, yumurtaların çatladığı ‘’döllenmediği’’ mesajını vermektedir aynı zamanda. Sağlıklı bir kadın için regli olmak, hormonların dengelenmesi ve rahimdeki hücrelerin yenilenmesine dönüktür. Fakat rahimde bir rahatsızlık ‘’kist’’ olması örneğin, yumurtalara yanlış mesaj gönderdiği için çatlama olmamaktadır. Hormonsal dengesizliğe yol açan kistin dışında, sağlıklı bir regli döngünüz varken, bir anda reglinizin gecikmesi gebeliğin mesajı olabilmekte.

Regli döngüsünde hormon dengesi; regli döngüsünde ilk hafta östrojen dengesi orta seviyededir. İkinci hafta artış gözlemlenmekte, üçüncü hafta östrojen stabil kalmaktadır, dördüncü haftada östrojen hızla artarak yumurtaların çatlamasına neden olur. Östrojendeki dengesizliklerin ikinci haftadan itibaren başlamasıyla ‘’stabil durum’’ bozulduğu an regli döngüsü de bozulacaktır. Hamilelik belirtileri arasında da ilk hafta kanda görülen hamilelik, üçüncü haftadan itibaren idrarda da görülerek, regli gecikmesinin yansıması olacaktır. Adet gecikmesi hamilelik belirtisi olarak gözlemlenmektedir.

Regl (Adet) Gecikmesi ?

Kasıkta Ağrı Hamilelik Belirtisi Midir?

Kasık ağrısı da hamilelik belirtileri olarak araştırılmış, gebelik sırasında oluşan hormonsal dengesizlikten HCG ve progesteron hormonundaki dengesizliklerin vücutta farklı etkiler olmasına neden olduğu gözlemlenmiştir. Karın bölgesinde oluşan sıvı birikimi ‘’ödem’’ artışı, hormonların dengesizliğinden kaynaklanarak, vücudun ödemi ağrıyla yansıtmasıdır.

  • Kasıklarınızda baskı oluşması ve yanma
  • Kasıklarınızın sancılı olması
  • Karnınızı şiş hissetmeniz
  • Tuvalete çıkmada dengesizlik ‘’ kabızlık ve ishal ’’
  • Ani üşümelerle beliren kasık ağrıları

Gebelik belirtileri olarak dikkate alınmakta. Kasık ağrısı regli öncesi de olmaktadır. Ancak regliniz gecikmiş, üzerinden en az 5 gün geçmişse vücudunuzdaki ağrıları ve memelerinizdeki hassasiyeti dikkate almanız önemlidir. Kasık ağrısı da hamilelik belirtileri olarak gözlemlenmiştir.

Sürekli Uyumak Hamilelik Belirtisi Mi?

Gebeliğin ilk 6 haftasında ve 8 haftasında gözlemlenen uykulu hal ve halsizlik progesteron hormonundaki artıştan kaynaklanmaktadır. Şayet bir hamilelik istemiyorsanız Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre 10 haftaya kadar gebeliğinizi isteğe bağlı sonlandırabilirsiniz kürtaj fiyatları için yazının üstüne tıklayabilirsiniz. Hamilelik belirtileri olarak anne adaylarının sürekli uyuma isteği ve uyku düzensizlikleri de hormon değişikliklerinin sürekli olmasında dolayıdır. Kadınların gebelik dönemlerinde kendilerini halsiz ve uykusuz hissederken, gece uykularında da farklılıklar olması ilk 3 ay sürebilmektedir.

Hamileliğin 4. Ayından itibaren uyku ve halsizlik hafifler, hormonlar düzenlenerek sağlıklı bir döngü başlar. Progesteron hormonunun oluşturduğu yorgunluk hali, gün içinde daha çok hareket etme isteğine ve enerjiye dönüşecektir. İştahta artmaların görülmesi de beşinci aydan itibaren başlayan gebelik belirtileri arasında yer almaktadır.

Vajinal Akıntı Hamilelikte Nasıl Olur?

Vajinal akıntı, kadınların regli döngüsünde de görülen ve regli olmadan bir hafta önce PMS döneminde gözlemlenen etkilerden biridir. Rahimde başlayan ve yumurtalıklarda döllenmeyle birlikte gelişen akıntının embriyonun rahme tutulması olarak tıbbi olarak teşhisi konulmuştur. Rahmin implantasyon döneminde yumurtalar çatlamadan önce hormonsal olarak hazırlanmaktadır. Hormonların dengesizliğiyle birlikte vücut ödem atmak ve yumurtaların işlevsiz olanlarını vücuttan akıntı yoluyla göndermek ister.

hamilelik belirtileri olarak vajinal akıntı, hamileliğin ilk dönemlerinde görülmekte. Kokusuz ve şeffaf akıntı olarak gerçekleşmekte olan vajinal akıntı, hafif düzeyde kanlı da olabilmekte. Eğer regli olmuyor ve hafif şeffaf akıntınız artıyorsa, hamilelik testi yapmalısınız.

Duygularda Hassasiyet Ve Vücut Isısında Artış Hamilelik Belirtisi Mi?

Hamilelik belirtileri, hormonsal olarak oluşan vücutta etkileri ısı artışı ‘’sıcak basması’’ diyebileceğimiz belirtiler arasında bulunmaktadır. Vücuttaki hassasiyet hormonların neden olduğu düzensizliklerden ve iniş çıkışlardan kaynaklıdır. Duygusal dalgalanmaların ve vücut ısındaki artışların nedenleri psikolojik etkiler değil de regli olmadığınız haftalarda oluşmaya başladıysa, hamile olma ihtimalin vardır.

  • Depresif ruh hali ve duygusal kararsızlıklar
  • Panik hali, anksiyetik duygular ve streste artış
  • Alınma, ağlama isteği ve yoğun düşünceli duygu durumu
  • Uyku düzensizliği, sakarlık ve halsizlik

Hamileliğin ilk haftalarında görülebilecek belirtiler arasında bulunmaktadır. Bu belirtiler dışında, diğer etkileri de yoğun olarak görüyorsanız, mutlaka test yapmalı ve jinekoloğa görünmelisiniz.

Koku Hassasiyeti Ve Mide Bulantısı Hamilelik Belirtisi Mi?

Birçok kadın bilir ki, bu durum sadece hamilelik döneminde olmaz, regli öncesi ve PMS dönemlerinde de gözlemlenebilmektedir. Ancak oranı oldukça önemlidir. hamilelik belirtileri arasında görebileceğimiz koku hassasiyeti, iştahsızlığa neden olan ve aldığınız kokunun mide bulantısına dönüşmesine etki eden taraftan gözlemlenmelidir.

  • Güzel ve sevdiğiniz yiyeceklere karşı koku hassasiyetiniz mide bulantısıyla seyir ediyorsa hamilelik göstergesi olabilir.
  • Mide bulantınız sabahları yoğunlaşıyor ve hafif kusma görülüyorsa hamilelik belirtilerinden biri olarak kayda alınmalıdır.
  • Göğüs hassasiyetiniz, huzursuzluğunuz ve mide bulantınız birkaç gündür sürüyorsa gebelik belirtisi olarak dikkate alınmalıdır.
  • Midenizde yanma ve boşluk hissi geceleri yoğunlaşıyorsa mutlaka doktora gidilmelidir.

Hamile Olduğunuzu Nasıl Anlarsınız?

Kadınların regli dönemiyle birlikte seyir eden hamilelik dönemleri de, oldukça kafa karıştırıcı olabilir. Günümüzdeki teknolojilerin gelişmiş olması ve hamilelik testine kolay ulaşabilmek kafamızdaki birçok sorunun cevabına ulaşmamızda etkili olmaktadır. Hamilelik belirtileri olarak sık idrara çıkmak, mide bulantısı ve koku hassasiyeti önemli belirtiler olarak gözlemlenmektedir. Ancak bunlar sadece hamileliğin göstergesi değil, regli döneminde de olabilen durumlardır.

Reglinizin gecikmesiyle birlikte görülen bu durumlar, hamileliğin ilk haftalarında olduğunuzu gösterecek belirtiler olabilir. Emin olmak için mutlaka bir jinekoloğa gitmeniz ve test yaptırmanız önerilmektedir. Hormonlarımız sadece hamilelik döneminde değil, rahimde kist olduğunda, yalancı hamilelik durumunda ve regli döngümüzün bozulmasına neden olan diğer hastalıklarda da bize aynı etkileri gösterebilir.

Hamilelik Belirtileri Ne Zaman Başlamaktadır?

Hamilelik belirtilerinin başlaması en az iki hafta ve en fazla dördüncü haftadan itibarendir. Ancak genel olarak dördüncü haftadan itibaren belirtiler kendini gösterir, regli döneminin gecikmesiyle de dikkate alınmalıdır. Hamileliğin ilk dört haftada belirtileri regli belirtileri kadar belirgin ve gözle görülebilir derecede olabilmektedir.

Hamilelik belirtileri kişiden kişiye değişmektedir. Kadınların bazılarında bu belirtiler hiç gözlemlenmemektedir. Bu nedenle istemediğiniz bir durumla karşılaşmamak için önlemler almalısınız. Hamile kalmamak için kullanılan doğum kontrol haplarından da uzak durarak, geleneksel koruma yöntemlerini kullanmalısınız. Hamileliğin ilk üç haftasında gözlemlenebilecek belirtileri de dikkate alarak, mutlaka doktorunuza danışmalı, özellikle ilk dört hafta belirtileri gözlemlemelisiniz.

Whatsapp
Telefon
Mesajlaşmayı başlat
Merhabalar, nasıl yardımcı olabilirim? 🙏
Hello, how can I help you? 🙏
Ücretsiz Uzman Ön Görüşmesi