Kürtaj Yasak Mı
03/05/2021
Çocuk Aldırma
03/05/2021
Kürtaj Yasak Mı
03/05/2021
Çocuk Aldırma
03/05/2021

Bebek aldırma, istenmeyen bir hamilelik sonucunda, hamileliğin sonlandırılması için yapılan işlemlere halk arasında verilen isime denmektedir. Bebek aldırma işlemi için kullanılan yöntemler ise eskiden bu yana değişiklik göstermektedir. Günümüzde ise daha çok kürtaj yöntemine başvurulmaktadır.     

Çocuk aldırma için kullanılan kürtaj yönteminde yasal olarak belirli şartlar uygulanmaktadır. Bu şartlar, gebelik haftası, gebelik için eşten izin, 18 yaş altında olan kişiler için ebeveyn izni şeklindedir. Çocuk aldırma için diğer bir neden ise anne ve çocuk sağlığının uygun olmaması durumlarında ortaya çıkmaktadır.  

bebek aldırma (kürtaj) ?

Bebek Aldırma Süresi

Çocuk aldırma için gerekli bir yasal süre bulunmaktadır. Ülkeler, kendi yasaları çerçevesinde çocuk aldırma konusunda bir karara varmaktadır. Verilen kararlar doğrultusunda, belirli bir yasal çerçeveye oturtulan çocuk aldırma işlemi için ülkemiz de 10 haftalık bir süreç işaret edilmektedir.  

Çocuk aldırma işlemi için herhangi bir rahatsızlığı bulunmayan, bebeğin sağlık durumu yerinde olan kişiler 10 haftayı geçmeyecek şekilde kendi rızaları ile çocuk aldırma operasyonu yaptırabilirler. Evli kişiler evli olduğu eşlerinde izin alma yükümlülüğüne sahipken, bekar kişiler tek başlarına bir karar verme özgürlüğüne sahiptir. Ancak 10 haftayı geçen süreçlerde doktor tavsiyesi ve hastane kurulu raporu olmalıdır.

Bebek Aldırma Nedir ve Nasıl Yapılır?

Bebek aldırma işlemi için yapılan ilk işlem anne ve bebeğin sağlık durumu ile kürtaj işlemi için herhangi bir sorun olup olmadığı belirlenmektedir. Bu kararda, özellikle senin pozisyonu ve annenin sağlık durumu gibi konular göz önüne alınmaktadır.   

Ardından kürtaj için anestezi uygulanması gerekiyorsa anestezi verilerek çocuk aldırma işlemine başlanmaktadır. Kürtaj işlemi sırasında temel olarak rahim içinde bulunan ceninin vakumlanarak, rahmin temizlenmesi yapılmaktadır. Vakumla kürtajın yanı sıra başka yöntemlerde uygulanabilmektedir. Ancak en son ve en güvenli teknoloji vakumlu kürtaj yöntemidir.

çocuk aldırma

Bebek Aldırma Öncesi Yapılması Gerekenler

Kürtaj öncesinde, anestezi gereken kişiler 4 ile 5 saat arasında ilaç almayı, yemeyi ve içmeyi bırakmalıdır. Çocuk aldırma işlemlerinde anestezi düşük bir dozda yapılmaktadır. Bu nedenle, çocuk aldırma işlemi ardından kısa süre içerisinde kendine gelebilmektedir.        

Çocuk aldırma işlemi öncesinde kişi, mesanesinin boşaldığından emin olmalıdır. Kürtaj sırasında enfeksiyon gibi sorunların önlenmesi için idrarın boşaltılması, hasta sağlığını korumak açısından önemlidir. 15 dakika süren işlem sırasında anestezi nedeniyle herhangi bir his duyulmamaktadır. Peki, bebek aldırma fiyatları ne kadardır?

Bebek Aldırma Ne Kadar?

Bebek aldırma ücreti, gidilen hastane, malzemelerin fiyatları ya da kalitesi ve doktorun uzmanlık alanı gibi çeşitli etkenler nedeni ile değişiklik göstermektedir. Tek ve kesin bir fiyat aralığı olmamakla birlikte gebeliğin kaç hafta olduğuna göre değişiklik gösterebilmektedir.    

Bu noktada, çocuk aldırma için belirlenen fiyatlar, gebeliğin ilk haftalarında daha ucuz iken ilerleyen haftalarda, kürtaj süresine bağlı olarak artmaktadır. Diğer yandan, gebelik işlemi için anestezi kullanılıp kullanılmaması gibi etkenlerde çocuk aldırma işlemi ücretini etkilemektedir.

çocuk aldırma fiyatları

Bebek aldırma İşlemi Sonrası

Gebeliğini sonlandıran kişi, kürtaj sonrasında anesteziden dolayı belirli bir süre dinlenmelidir. Genellikle 15 ila 20 dakika arasında bir kendine gelme süreci. Geçiren hasta, işlemin ardından evine gidebilmektedir. Çocuk aldırma işlemleri sonunda. Bazı kişilerde, mide bulanması, baş dönmesi ya da sersemlik gibi belirtiler gösterebilmektedir.  

Aynı zamanda, karın altında bulunan kasık kısmında ağrı meydana gelebilmektedir. Çocuk aldırma sonrasında bazı kişiler kanama sorunu da yaşamaktadır. Bu bulgular, gün içerisinde daha az etki göstermeye başlayacaktır. Etkinin 24 saati geçen bir sürede devam etmesi durumunda ise doktora danışılmalıdır.

Whatsapp
Telefon
Mesajlaşmayı başlat
Merhabalar, nasıl yardımcı olabilirim? 🙏
Hello, how can I help you? 🙏
Ücretsiz Uzman Ön Görüşmesi