8 Haftalık Kürtaj
08/04/2021
10 Haftalık Kürtaj
08/04/2021
8 Haftalık Kürtaj
08/04/2021
10 Haftalık Kürtaj
08/04/2021

9 haftalık kürtaj da Farklı nedenlerden kaynaklı gebeliğin sonlandırılması gerekebilmektedir. Özellikle gebe kişinin kendi isteği ile sonlandırdığı gebelik kürtaj olarak adlandırılmaktadır. Ancak bir gebelik sonlandırılmasının her zaman adı kürtaj olarak adlandırılmamaktadır. En çok dikkat edilen konu gebeliğin 10 haftadan önce sonlandırılması. Bu nedenle uygun şartlarda sonlandırılan gebelik 9 haftalık kürtaj olarak adlandırılabilmektedir.

9 Haftalık Gebelik Sonlandırma İşlemi Gerçekleştirilebilir Mi?

Kürtajın yasal olarak gerçekleştirilme süresi 10 haftadır. Yani 9 haftalık gebelik sonlandırma işlemi kürtaj ile gerçekleştiriyoruz. Ancak kürtaj işleminin gerçekleştirilmesi için en erken zamanın tespit edilmesi önemlidir. Bebek anne karnında büyüdükçe gebeliği sonlandırmak güçleşecektir.

9 haftalık gebeliğinizi kürtaj ile sonlandırmak istiyorsanız doktorunuz ile iletişime geçmelisiniz. Doktorunuz gerekli kontrolleri yapacaktır. Muayene sonrasında size kürtaj için uygun bir tarih belirleyecektir. Bu nedenle ne kadar erken başvurursanız sizin için o kadar uygun olacaktır. bu hafta kürtaj için son haftaya çok yakındır.

9 Haftalık Çocuk Aldırma Öncesinde Nelere Dikkat Edilmelidir?

9 haftalık çocuk aldırma işlemi gerçekleştirmek istiyorsanız dikkat etmeniz gereken konular bulunmaktadır. Sizin için en iyi açıklamayı doktorunuz yapacaktır. Ancak doktorunuzun belirttiği ya da belirtmediği durumlarda bu uyarıları göz ardı etmemelisiniz.

Kürtaj gününde, kürtaj saati öncesinde en az 4-6 saat kala bütün yeme ve içme işlemleri sonlandırılmalıdır. Özellikle alkol ve sigara kullanımı bu saatler içerisinde gerçekleştirilmemelidir. Ayrıca operasyona yanınızda biri ile gelmeniz size yardımcı olacaktır. Genel anestezi sonrası kişinin yalnız olarak hastaneden ayrılması tasvip edilmemektedir.

Kan sulandırıcı ilaçlar kullanıyorsanız operasyondan önce kullanmamalısınız. Ayrıca düzenli olarak kullandığınız ilaçlarınız varsa doktorunuza danışmalısınız.

9 Haftalık Kürtaj Fiyatı Nedir?

9 haftalık kürtaj fiyatı doktorunuz tarafından size belirtilecektir. Çünkü operasyon sırasında karşılaşılan durumlar, kullanılan ilaçlar gibi durumlar ücreti değiştirecektir. Ayrıca doktorların kendilerine belirledikleri özel fiyatlandırmalar da bulunmaktadır.

  • 2 Haftalık gebelik sonlandırma ücreti 750 TL’dir.
  • 3 Haftalık gebelik sonlandırma ücreti 750 TL’dir.
  • 4 Haftalık gebelik sonlandırma ücreti 800 TL’dir.
  • 5 Haftalık gebelik sonlandırma ücreti 800 TL’dir.
  • 6 Haftalık gebelik sonlandırma ücreti 800 TL’dir.
  • 7 Haftalık gebelik sonlandırma ücreti 800 TL’dir.
  • 8 Haftalık gebelik sonlandırma ücreti 850 TL’dir.
  • 9 Haftalık gebelik sonlandırma ücreti 900 TL’dir.
  • 10 Haftalık gebelik sonlandırma ücreti 1000 TL’dir.

Kürtajınızı gerçekleştireceğiniz hastane ya da kliniği iyi seçmelisiniz. Daha sonra karşılaşma ihtimali olan parça kalma gibi durumlar bulunmaz. Bu durumların kaldırılması için steril ortam ve uzman doktorlar önemlidir.

Kanda Gebelik Testi Beta Hcg ?

9 Haftalık Bebek Aldırma İşlemi Nasıl Gerçekleştirilir?

9 haftalık bebek aldırma işlemi gerçekleştirilmesi sırasında kürtaj olacak kişiye genel anestezi uyguluyoruz. Bebek yeterince büyüktür ve kürtaj işlemi için uygun ortam hazırdır. Gerekli tetkikler uygulandıktan sonra kürtaj işlemine geçilmekte.

Kürtaj bir ameliyat değildir. Bu nedenle kesin ya da dikiş gibi durumlar olmaz. İz kalmaz. Başka bir kişi sizin kürtaj olduğunuzu anlayamaz. Kürtaj sırasında vakum tekniği uygulanmaktadır. Steril kanüller rahim ağzından içeri yerleştiril. Özel enjektörler ile rahimde bulunan gebelik materyali çıkar. Bu işlem ortalama 5-6 dakika sürmektedir.

Kürtaj Öncesi Çiftler de Kan Uyuşmazlığına dikkat !! Kan uyuşmazlığı tablosu ?

9 Haftalık Gebelik Hangi Nedenler İle Yaptırılabilir?

Kürtajın gerçekleştirilmesi için birçok durum ele alınmaktadır. Genellikle kürtaj istenmeyen gebeliğin sonlandırılması olarak bilinmektedir. Ancak farklı nedenlerden de kürtaj yapılması gerekir.

  • Anne karnında fetüsün yaşamını yitirmesi: Farklı nedenlerden kaynaklı bebek anne karnındayken hayatını kaybedebilmektedir. Bu durumda bebeğin anne rahminden çıkarılması önemlidir. Aksi takdirde canlı olmayan bebek anneyi zehirler. Bu durum da hayatını riske atar.
  • Rahim içerisinde kitle şüphesi: Kişinin rahminde bebeğin yanında kitle şüphesi bulunabilir. Bu durum bebeğin sağlıklı gelişimini etkileyecektir. Bu nedenle gebeliği sonlandırmak gerekir. Kişi kitle için tedavi edilir. Ardından yeniden gebe kalabilir.
  • Postmenopozal dönemde yaşanan aksilikler: Postmenopozal dönem kadının menopoza geçiş aşamasıdır. Bu dönemde kadın hamile kalabilir. Ancak yaşın ileri olması nedeniyle komplikasyon oluşması ihtimali yüksektir. Özellikle rahim içeri duvarı kalınlaşması, rahimde sıvı birikmesi, kanama gibi durumlar sıklıkla karşılaşılır.
Whatsapp
Telefon
Mesajlaşmayı başlat
Merhabalar, nasıl yardımcı olabilirim? 🙏
Hello, how can I help you? 🙏
Ücretsiz Uzman Ön Görüşmesi